SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

OM kód: 203042/009 | 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34.

Intézmény logo

Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. nov. 7.


Kürtösi József

  Textíliák, formába öntve (A Félegyházi Közlöny írása)

  Horváth Richárd kiskunmajsai textilművész kiállítása nyílt meg Textíliák, formába öntve címmel november 6-án, hétfőn, a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában.

  Textíliák, formába öntve (A Félegyházi Közlöny írása)

  Az egykori kossuthos alkotót Csernyánszy Erzsébet, a kollégium egykori igazgatója méltatta, majd az intézmény diákjainak előadásában gitárra hangszerelt dalokat és Aranyosi Ervin, valamint Rab Andrea költők verseit hallgathatták meg a jelenlevők. A tárlat november 17-éig látogatható.

  A textil-domborművek igazán különleges látványt nyújtanak, elkészítésükhöz Horváth Richárd gombokat, gipszfigurákat, láncokat és egyéb különleges anyagokat használt fel a festett kelmék mellett. Az ifjú művész merész képeit meg is lehet vásárolni.

  Csernyánszky Erzsébet beszédében kiemelte: néhány évvel ezelőtt, amikor Ricsi még az intézmény tanulója volt, nagyon ambiciózus és kreatív szemléletű fiatalembert ismert meg a személyében. Ricsi kitartóan ragaszkodott álmához, hogy cukrász lehessen, de az iskola pedagógusai és Erzsébet is azon voltak, hogy meggyőzzék őt a maradásról, hogy elvégezze a divatvarró szakot. Milyen jól is tették – fogalmazódott meg sokunkban. Erzsébet egy kedves emléket is felidézett vele kapcsolatosan: pár évvel ezelőtt, az intézmény egyik vezetője egy Ricsi által tervezett és megvarrt ruhában jelent meg az iskola báljában, ahol mindenki dicsérettel nyilatkozott a műremekről.

  Végezetül Ricsi vette át tőle a szót és háláját fejezte ki a megjelenteknek és egykori pedagógusának az elismerő szavakért. A megnyitón résztvevő diákoknak saját példáján keresztül szemléltette, mennyire fontosnak tartja, hogy hallgassanak tanáraikra, akik a legjobbat szeretnék belőlük kihozni. Az ünnepélyes összejövetel zárásaként átadott egy képet az iskola vezetőinek, amin a három szív a szeretetet, a három érem pedig a sikert szimbolizálja.

  A Félegyházi Közlöny írása

  További képek itt:
  https://felegyhazikozlony.eu/hirek/29078/textiliak-formaba-ontve

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szakmai bemutatót tartottak a Kossuthban

  Szakmai bemutatót tartottak a Kossuthban

  A legmodernebb anyagokkal ismerkedtek, a legújabb gépekkel dolgozhattak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói.

  2024. febr. 21.


  Kürtösi József

  Pályázati felhívás

  Pályázati felhívás

  "Iskolánk, a Baranya Vármegyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola - hagyományaihoz híven - ebben a tanévben is megrendezi az Országos Középiskolai Fotópályázatot, melynek kiírását levelünkhöz csatoljuk."

  2024. febr. 20.


  Kürtösi József

  EuroSkill’s válogató verseny Kaposváron

  EuroSkill’s válogató verseny Kaposváron

  2024. február 16-17-én a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Technikum és Szakképző Iskola adott otthont az EuroSkills Herning 2025 - Festő, díszítőfestő válogató versenyének.

  2024. febr. 19.


  Kürtösi József


  Partnereink

  SZC logo

  Kiskunhalasi Szakképzési Centrum


  Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34.

  Telefon: 76/462-155

  E-mail: titkarsag@kszckossuth.hu

  OM azonosító: 203042/009


  2024Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium